Malzemeler:Yarım kğ üzüm yaprağı
2 su bardağı pirinç
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
yarım demet derotu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 büyük baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:Dolamlık fıstıkları zeytinyağında biraz pembeleşinceye kadar kavuralım.Küp küp doğradığımız soğanları ilave edip kavurma işlemini tamamlayalım.2 su bardağı pirinci yıkayıp bu karışıma ilave edelim.Kuş üzümü,karabiber,tuz,şeker,nane ilave ederek 1 su bardağı su koyup pirincin biraz pişmesini sağlayalım.Pişdikten sonra yaprakları tek tek tezgaha açıp ortalarına hazırladığımız harçtan koyup parmak kalınlığında saralım.İç malzeme bitene kadar devam edelim.Yaprakların üztünü 1 parmak geçecek şekilde su ilave edelim.Yapraklar dağılmasın diye üzerine bir ağırlık koyalım.Kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder