24 Aralık 2008 Çarşamba
TAVUKLU BÖREK
Malzemeler:6 adet yufka
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet tavuk göğsü
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kara biber
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
Yapılışı:Tavukları haşlayıp pişirdikten sonra tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp tavukları didikleyelim.Biberleri küçük küçük doğrayıp kavuralım.İçerisine tavukları,salçayı,kekiği,karabiberi,tuzu ilave edip ayırdığımız tavuk suyundan 1 su bardağı kadar bu karışımın içine koyup suyunu çekene kadar pişirelim.Yufkaları düz bir yere serip tavuk suyundan 3 kaşık yufkanın üzerine serpelim.2.yufkayıda üzerine koyup yine tavuk suyundan serpelim.Yufkayı 8 eşit parçaya bölüp her parçanın üzerine hazırladığımız malzemeden koyup rulo şeklinde saralım.Yufkalar bitene kadar devam edelim.Yumurtayı çırpıp hazırladığımız börekleri yumurtaya bandırıp galeta ununa bulayıp tepsiye yerleştirelim.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder