24 Aralık 2008 Çarşamba

TIRTIL TATLI

Malzemeler:4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağı
Un
Şerbeti için:3 su bardağı su
3su bardağı şeker
200 gr teteyağı
250 gr ceviz
Yapılışı:Yoğurt,süt,yumurta,kabartma tozu ve zeytinyağını bir kapta karıştıralım.Unu yavaş yavaş bu karışıma ilave ederek kulak memesi kıvamında yoğuralım.dinlenmeye bırakalım.Tereyağını eritip bekletelim.Ceviz büyüklüğünde bezeler şeklinde hamuru bölelim.bu bezeleri tek tek nişasta ile açaraküst üste dizelim.10 tane olunca diğerlerinde bu şekilde yapıp bütün hamurları bitirdikten sonra hazırladığımız bu yufkaları iyice açıp büyüttelim.Açma işlemi bitince üzerine 2 kaşık kadar tereyağı serpip ,öğüttüğmüz cevizdende serperek oklavaya saralım.Oklavada sarılıyken büzelim yufkayı ve oklavayı çekelim.1 parmak uzunluğunda kesip yağlanmış tepsiye dizelim.200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Önceden hazırladığımız şerbeti üzerine dökelim.Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder