17 Ekim 2020 Cumartesi

Türkmen Mantısı

 

Buharda Türkmen Mantısı






Kıyma ve soğan klasik iç hazırlanır. 
Un,su, tuzla kulak memesi kıvamında hamur yapılır.



Sonrada hamur açmaya başlanır.


Yuvarlak şekil için çaydanlık kapağı ya da kase kullanabilirsiniz.


Kapatma şekli bir sağdan bir soldan 😜









Gelelim pişirme kısmına...

Türkmen mantısını özel buhar tenceresinde pişiriyoruz.

Bir dönem Türkmenistan' da yaşadığım için 
oradan alıp gelmiştim.




Buhar tenceremizin ayaklı 4 tepsisi var.
Bu tepsileri önce bir güzel yağlıyoruz ki 
Türkmen mantılarımız yapışmasın.



Türkmen mantılarımızı önceden 
her katınını yağladığımız tencereye diziyoruz.


Her kata 12 adet Türkmen mantısı yerleştirdik








Alt kata suyumuzu doldurduk, 
üst katlara da mantılarımızı dizdik.
İş pişirmeye geldi.



Ocağım indüksiyon ocak olduğu ve tencere de alüminyum 
olduğu için eski sistem küçük tüp üstüne koydum.  


Sıra geldi buharda10-15 dk içinde pişen 
Türkmen mantılarımızı servise hazırlamaya...


İsteyene yağlı yoğurtlu Türkmen mantısı


İsteyene yağlı Türkmen mantısı


İsteyen nanede atabilir. Damak tadımıza kalmış....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder