25 Aralık 2008 Perşembe

TAVUKLU BULGUR PİLAVI


Malzemeler:2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
1 büyük kuru soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 paket mantar
5-6 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Soğan ve biberi doğrayıp,zeytinyağında kavurun.Soyup doğradğımız domatesi ilave edin.Küçük küçük doğradığımız tavuk ve mantarları da ilave edip iyice pişirin.Piştikten sonra baharatlarını ilve edin ve bulguruda ekleyin.Üzerine bir parmak geçecek şekilde su ilave edikten sonra pişmeye bırakın.Pişip suyunu çekince dinlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder