24 Aralık 2008 Çarşamba

POĞAÇA

Malzemeler:2.5 su bardağı ılık süt
1 adet yaşmaya
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta(2 sarısı üzerine)
tuz
un
Yapılışı:Sütü ılıtın ve yaşmayanın üzerine dökün.Şekeri dökün,yumurtaları kırın,sıvıyağı dökün ,tuzunu atın ve güzelce karıştırın.Ununu göz kararı ekleyin yumuşak ama ele yapışmayan hamurumuzu hazırlayın ve kabarması için sıcak bir yede bekletin.yaklaşık 2 saat kadar. İstadiğiniz iç malzeme hazırlayın.Ceviz büyüklüğünde elinize alarak avuç içinde açın. İç malzemeden koyun ve güzelce kapatın. 180 derece fırına atın .kocaman olup kızarınca afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder