23 Aralık 2008 Salı

PROFİTEROL


Malzemeler:1 su bardağı su
1.5 su bardağı un
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
Kreması için:
500 gr süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Çikolata sos:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1/2 çay bardağı sıvıyağ
10 parça bitter çikolata
Yapılışı:Bir tencereye suyu ,margarini ve toz şekeri koyunuz.Su kaynayıp margarin eriyince üzerine unu yavaşça ilave ederek karıştıralım.(4 dakika) Ocaktan indirip ılınıncaya kadar karıştıralım.Mikserle hamura yumurtaları kırıp iyice çırpalım.Şanti torbasına düz uç takıp yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkalım.150 derecelik fırında fırının kapağını hiç açmadan pişirelim.Soğuk olarak kremanın bütün malzemelerini telle karıştıralım.Daha sonra pişirelim.Soğuduktan sonrada şanti torbası yardımıyla hamurların içerisine bu malzemeyi dolduralım.Çikolata sosunun bütün malzemelerini karıştırıp pişirdikten sonra hazırladığımız profiterol toplarının üstüne dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder