Hamur icin:1,5 su bardagi ilik süt1 yumurta
- 1/2 cay bardagi sivi yag
- 1 paket yas maya
- Tuz
- Hamuru kizartmak icin sivi yag
- 500 gr. derisiz tavuk gögsü
- 1 bas ince dogranmis sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi pulbiber
- Tuz
Yogurt sosu icin:
- 500 gr. yogurt
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 4 tane ince dogranmis domates
- 1 cay kasigi tavuk baharati
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi pulbiber
- Tuz
Ilik sütün icine mayayi eritin.Yumurta,tuz,siviyag,aldigi kadar un ilave ederek elinize yapismayacak kivamda hamur yogurun.Hamuru 8 parcaya ayirip yuvarlayin.Üzerine islak bez örterek mayalandirin.Tavuk etini incecik olarak dograyin.Sogani siviyagla soteleyin.Tavuk etini ve baharatlarini ilave ederek,hafif kizarincaya kadar kavurup atesten alin.Sogumaya birakin.Mayalanmis hamur bezesinin ilk ikisini resimde görüldügü gibi servis tabagi büyüklügünde acin.Ilk yufkanin üzerine tavuklu harctan koyup,diyer yufkayi üzerine kapayin.Hamurun kenarlarina catalla bastirip kapatin.Sivi yagla genis bir tavaya alarak,altini ve üstünü cevirerek esit sekilde kizartin.Servis tabagina alin.Bu sekilde diyer hamurlarinizida hazirlayin.Yogurda sarimsagi ezerek katip,tuzunuda ayarlayip karistirin.Sos icin tavaya tereyagini alin kizdirin.Ince dogranmis domatesi ilave ederek püre haline gelene kadar catalla ezerek kavurun.Baharatlarini ve tuzunu ayarlayip atesten alin.Kizartiginiz tavuk kapamayi servis tabaklarina alin.Göbegine yogurtlu sosu esit bölüstürün.Domatesli sosuda yogurdun üzerine gezdirin.Ince kiyilmis maydonozuda üzerine va servis tabaginin her yerine gezdirip,sicak olarak servise sunun
İlk gözüme çarpan bu oldu sayfanızda sanırım en kısa zamanda deneyeceğim.Ellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyor..:)
YanıtlaSil